Емізудің артықшылықтары

0
94

Емшек сүті- нәрестелер үшін мінсіз тағам. Ол қауіпсіз, зиянсыз және көптеген жалпы балалардың ауруларынан қорғауға көмектесетін антиденелерден тұрады. Ақуыздар, майлар, минералдар мен дәрумендер ему кезінде жақсы сіңеді.

Емшек сүтінің энергетикалық құндылығы жаңа туған нәрестенің энергияға деген қажеттілігін толығымен қанағаттандырады. Емшек сүтінде нәрестенің өсуі мен дамуы үшін өте маңызды ферменттер, гормондар және басқа да биологиялық белсенді заттар бар.

Емшек сүтінде иммундық факторлардың ерекше құрамы /секреторлық иммуноглобулин, А, лактоферрин, лизоцим/ бар.

Баланы емізу баланың емшекті дұрыс емуді қалыптастырады, нәресте кезінде стоматологиялық проблемалардың жиілігін төмендетеді, тіс жегісінің жиілігін азайтады.

Кейіннен балаларда семіздік, қант диабеті, атеросклероз, гипертония сирек дамиды.

Баланы емізу баланың анасымен тығыз эмоционалды және психологиялық байланысын қамтамасыз ететіні маңызды, емшек сүті әрқашан тұтынуға дайын, температура оңтайлы, стерильді болады.

Емшек сүті нәрестені өмірдің алғашқы айларында барлық қажетті энергиямен және қоректік заттармен қамтамасыз етеді, ал бірінші жылдың екінші жартысында ол нәрестенің тамақтану қажеттіліктерінің жартысына дейін немесе одан да көп бөлігін, ал өмірдің екінші жылында үштен біріне дейін қамтамасыз етеді.

Емшек еметін нәрестелер интелект тестілерімен жақсы жұмыс істейді, артық салмақ немесе семіздікке шалдығу ықтималдығы аз және кейінгі өмірде қант диабетіне шалдығу ықтималдығы аз болады. Бала емізетін әйелдерде сүт безі мен аналық без қатерлі ісігінің даму қаупі де төмендейді.